Wednesday, 8 April 2015

TANAH STATUS BANGUNAN 2 EKAR BERDEKATAN JALAN MRR2, GOMBAK, SELANGOR UNTUK DIJUAL


TANAH STATUS BANGUNAN 2 EKAR BERDEKATAN JALAN MRR2, GOMBAK, 
SELANGOR UNTUK DIJUAL 

BUTIRAN TANAH 
Luas Tanah: 2 EKAR (8220.1641 METER PERSEGI) 
Cukai Tahunan: RM1,635.00 
Daerah: GOMBAK 
Bandar/Mukim/Pekan: MUKIM SETAPAK 
Negeri: SELANGOR 
Lot No.: 2068 
Status Tanah: TANAH SIMPANAN MELAYU (FREEHOLD) 
Kegunaan Tanah: BANGUNAN KEDIAMAN 
Harga: RM6.2 JUTA (BOLEH NEGO) 
Tempat: 7TH MILE ULU GOMBAK 
Kawasan: TERLETAK BERDEKATAN JALAN UTAMA MRR2 , 1KM KE TAMAN MELATI, 2KM KE UIA, 10KM KE AMPANG, 11KM KE IBU KOTA KL. Sesuai: PEMBANGUNAN RUMAH, KEDAI SEBUAH TAMAN PERUMAHAN, PEMBANGUNAN BERCAMPUR DAN SEBAGAINYA 

LANGKAH-LANGKAH DAN PERATURAN BELI TANAH/RUMAH: 

LANGKAH PERTAMA 
Pembeli perlu menyediakan Penyata Kewangan Atau Bukti Kemampuan sebelum melawat kawasan tanah, penyata kewangan itu hendaklah diemailkan mengikut details seperti berikut: Kepada: PUAN SAFIAH IBRAHIM, PLATINUM HILLS PV3, JALAN MELATI UTAMA 3, TAMAN MELATI UTAMA, 53100 SETAPAK, KL. Email: sophialoren68@gmail.com .

LANGKAH KEDUA 
Setelah pihak kami menerima Penyata Kewangan dari pembeli/wakil pembeli, seterusnya menetapkan temu janji tarikh, masa dan tempat perjumpaan segera secara email, cal, sms atau melalui sosial media (Whatssap/Line/Wechat) dan sebagainya. 

LANGKAH KETIGA 
Perjumpaan, perbincangan dan aktiviti melawat kawasan tanah. 

LANGKAH KEEMPAT 
Sekiranya pembeli setuju untuk membeli hartanah berkenaan, pembeli perlu menyediakan bayaran Deposit atau Wang Pendahuluan sebanyak 10% daripada harga tanah, bayaran deposit dibuat di pejabat pemegang amanah atau pejabat peguam pemilik tanah. 

LANGKAH KELIMA 
Dalam tempoh 10 atau 21 hari waktu berkerja, peguam akan menyediakan surat perjanjian jual beli (SPA) manakala sekiranya pembeli membeli hartanah menerusi pinjaman bank akan mengambil masa 7 hari bekerja untuk menentukan sama ada pembeli layak mendapat kemudahan pinjaman atau pun tidak, pembeli akan menandatangani perjanjian pinjaman dengan panel bank sekiranya permohonan pinjaman diluluskan. Kami akan menghubungi / menasihatkan pembeli supaya menandatangani perjanjian jual beli tanah dengan pemilik tanah di pejabat peguam. Semasa menandatangani perjanjian ini, pembeli hendaklah membayar baki tunggakkan iaitu sebanyak 90% lagi daripada harga tanah. 

Nota Penting: Sekiranya pembeli tidak memohon pinjaman bank, baki tunggakkan boleh dilangsaikan oleh pembeli dalam tempoh 3 bulan dari tarikh bayaran Deposit atau Wang Pendahuluan atau tarikh perjanjian jual beli tanah (SPA). 
Perhatikan Gambarajah Map Melalui Google http://goo.gl/maps/4tkaH

Beberapa koleksi gambar untuk memberi lebih gambaran kepada 
pembeli yang berminat:

Bagi Pembeli Serious Sila Hubungi Kami:

Alamat :
Platinum Hills, PV3 Block A-7-6,
Jalan Taman Melati Utama 3, Setapak,
53100 Kuala Lumpur, W.P. Malaysia. 

Call/SMS/Whatssap ke 
+601121093261 / +60187825993 (Safiah),
sophialoren68@gmai.com 
http://firmax3beautypower.blogspot.com/

Popular Posts