Tuesday, 7 April 2015

RUMAH KEDAI 2 TINGKAT DI SS2 PETALING JAYA UNTUK DIJUAL.RUMAH KEDAI 2 TINGKAT, DI SS2, PETALING JAYA, SELANGOR

Butiran Kediaman Kawasan: 
Terletak dalam Kawasan SS2 
Negeri: Selangor 
Luas Tapak: 178.368 Meter Persegi 
Daerah: Petaling Bandar/Mukim: Bandar Petaling Jaya 
Kategori Tanah: Bangunan Kediaman 
Status Tanah: Freehold Non-Bumi 
Jenis Hartanah: Rumah Kedai 2 Tingkat - Saiz; 24' x 80', 4 Bilik di tingkat atas, 1 Tandas, 5 bilik di tingkat bawah, 1 stor, tandas, kaunter pelanggan dan ruang tamu
Harga: RM 2,750,000.00 Juta 
Geran: Sepanjang hayat 
Cukai Tahunan: RM 56.00 

PENGENALAN 
SS2 adalah salah satu kawasan komersial yang terkemuka di Petaling Jaya. Ia juga dikenali sebagai daerah yang terbesar di Petaling Jaya. Petaling Jaya juga menjadi kawasan kejirananan bagi kawasan Damansara Jaya, Damansara Utama, SS17, SS23 dan Taman Laut. 

SS2 merupakan sebuah kawasan pusat komersial yang menjadi tumpuan kerana mempunyai kemudahan dan keperluan yang lengkap seperti kedai, kedai tradisional, restoran, kafe, pelbagai rangkaian bank termasuk Maybank, Alliance Bank, Southern Bank, Affin Bank, Public Bank, RHB Bank dan EON Bank serta pusat gelanggang tenis, sekolah, balai bomba, balai polis, stesen minyak dan banyak lagi. Selain itu, terdapat juga sebuah pasar malam di SS2 setiap hari Isnin dan Khamis, di Jalan SS2/6 dan Jalan SS2/10. Klik gambar untuk "Zoom"
 Antara Kawasan Berdekatan Dengan Rumah Kedai Klik gambar untuk "Zoom"


LANGKAH-LANGKAH DAN PERATURAN BELI TANAH/RUMAH: 

LANGKAH PERTAMA 
Pembeli perlu menyediakan Penyata Kewangan Atau Bukti Kemampuan sebelum melawat kawasan tanah, penyata kewangan itu hendaklah diemailkan mengikut details seperti berikut: Kepada: PUAN SAFIAH IBRAHIM, PLATINUM HILLS PV3, JALAN MELATI UTAMA 3, TAMAN MELATI UTAMA, 53100 SETAPAK, KL. Email: sophialoren68@gmail.com .

LANGKAH KEDUA 
Setelah pihak kami menerima Penyata Kewangan dari pembeli/wakil pembeli, seterusnya menetapkan temu janji tarikh, masa dan tempat perjumpaan segera secara email, cal, sms atau melalui sosial media (Whatssap/Line/Wechat) dan sebagainya. 

LANGKAH KETIGA 
Perjumpaan, perbincangan dan aktiviti melawat kawasan tanah. 

LANGKAH KEEMPAT 
Sekiranya pembeli setuju untuk membeli hartanah berkenaan, pembeli perlu menyediakan bayaran Deposit atau Wang Pendahuluan sebanyak 10% daripada harga tanah, bayaran deposit dibuat di pejabat pemegang amanah atau pejabat peguam pemilik tanah. 

LANGKAH KELIMA 
Dalam tempoh 10 atau 21 hari waktu berkerja, peguam akan menyediakan surat perjanjian jual beli (SPA) manakala sekiranya pembeli membeli hartanah menerusi pinjaman bank akan mengambil masa 7 hari bekerja untuk menentukan sama ada pembeli layak mendapat kemudahan pinjaman atau pun tidak, pembeli akan menandatangani perjanjian pinjaman dengan panel bank sekiranya permohonan pinjaman diluluskan. Kami akan menghubungi / menasihatkan pembeli supaya menandatangani perjanjian jual beli tanah dengan pemilik tanah di pejabat peguam. Semasa menandatangani perjanjian ini, pembeli hendaklah membayar baki tunggakkan iaitu sebanyak 90% lagi daripada harga tanah. 

Nota Penting: Sekiranya pembeli tidak memohon pinjaman bank, baki tunggakkan boleh dilangsaikan oleh pembeli dalam tempoh 3 bulan dari tarikh bayaran Deposit atau Wang Pendahuluan atau tarikh perjanjian jual beli tanah (SPA). 

Bagi Pembeli Serious Sila Hubungi Kami:

Alamat :
Platinum Hills, PV3 Block A-7-6,
Jalan Taman Melati Utama 3, Setapak,
53100 Kuala Lumpur, W.P. Malaysia. 

Call/SMS/Whatssap ke 
+601121093261 / +60187825993 (Safiah),
sophialoren68@gmai.com 
http://firmax3beautypower.blogspot.com/


Popular Posts